Općinski tamburaški orkestar pomeo konkurenciju

Već četrdesetu godinu za redom u Osijeku se održava Međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe. Dakle, ova je godina ujedno i 40. obljetnica ovoga festivala. Na Festivalu je sudjelovalo 28 orkestara što iz naše domovine, što iz susjednih država, Srbije i Bosne i Hercegovine. Program Festivala održavan je od 1. do 4. lipnja u HNK u Osijeku te u Belišću i Valpovu.

Naš Tamburaški orkestar Općine Semeljci doslovno je pomeo vrlo jaku konkurenciju osvojivši 5 nagrada, od mogućih 7!

  1. Orkestar je osvojio prvu nagradu i zlatnu plaketu kao najbolji orkestar u svojoj kategoriji orkestara – zlatna plaketa “Tambura Paje Kolarića – s velikom pohvalom” orkestru s najviše osvojenih bodova u kategoriji komornih tamburaških orkestara na 40. MFUTG.
  2. Nadalje, osvojio je prvu, glavnu nagradu i zlatnu plaketu kao najbolji orkestar između svih 28 orkestara postigavši 97,5 bodova od mogućih 100 – zlatna plaketa “Tambura Paje Kolarića – s najvećom pohvalom” orkestru s najviše osvojenih bodova na 40. MFUTG.
  3. Glavnu je nagradu odnio i najbolji vokalni solist, Robert Adamček za najbolju vokalnu izvedbu skladbe – plaketa „Zlatni glas 40. MFUTG a“, s pjesmom Pismo ćali, a koji je, naravno, sudjelovao s našim orkestrom.

Sljedeće je dvije glavne nagrade orkestru donio voditelj Vlado Čatić:

  1. HRVATSKO DRUŠTVO SKLADATELJA dodjeljuje PLAKETU dr. JOSIP ANDRIĆ tamburaškom orkestru za NAJBOLJU PRAIZVEDBU koncertne skladbe – TAMBURAŠKI ORKESTAR OPĆINE SEMELJCI za izvedbu skladbe Slavonska svitanja autora Vlade Čatića.
  2. PLAKETA "ZLATNA TRZALICA 40. MFUTG a" dodijeljena je najboljem instrumentalnom solistu na Festivalu VLADI ČATIĆU, bisernica, TAMBURAŠKI ORKESTAR OPĆINE SEMELJCI.

Orkestar se želi zahvaliti Robertu Adamčeku, vokalnom solisti, i Davoru Keliću, dirigentu, koji su svojim sudjelovanjem i radom uvelike pomogli tomu da ovaj nastup bude vrhunski odrađen.

Velike čestitke Tamburaškom orkestru Općine Semeljci! Želimo im puno uspjeha i u daljnjem radu! Rad Orkestra možete pratiti na njihovoj Facebook stranici.

 

 

grb bijeli

 

OPĆINA SEMELJCI

Adresa: Kolodvorska 2 - Telefon: 031 856 310 Fax: 031 856 197

OIB: 41900631748 - IBAN: HR9425000091838600000

E-mail: opcina.semeljci@os.t-com.hr