Bablje ljeto u Kešincima

Dobrovoljno vatrogasno društvo Kešinci uz sve svoje vatrogasne aktivnosti uvijek ima vremena i za organizacije raznih događanja. Tako su kešinački vatrogasci donijeli odluku da pokrenu održavanje manifestacije pod nazivom „Bablje ljeto u Kešincima“, a čiji bi središnji događaj bio natjecanje u kuhanju graha pod nazivom „Dobar grah se daleko čuje“, a koja bi se održavala svake godine sredinom mjeseca listopada u periodu  tzv. „babljeg ljeta“, kako i sam naziv manifestacije kaže.

I uspjeli su, jer je 1. manifestacija „Bablje ljeto u Kešincima“ održana, i više nego uspješno, 14. 10. 2017. godine. Na natjecanje u kuhanju graha prijavilo se 18 ekipa, od kojih se pojavilo njih 16, a što je dosta dobro za prvi puta. Kako je i zamišljeno ekipe su bile iz vatrogasnih društava, ostalih udruga, ekipa građana i organizacija. Za prva tri osvojena mjesta priređene su jako dobre nagrade i to kotlići od 13, 16 i 20 litara i butelja vrhunskog đakovačkog vina. Svaka ekipa dobila je po 1,5 kg graha, dok su ostale sastojke donosili sami po svome izboru, a nakon proglašenja pobjednika sav grah, ukupno 400 porcija, besplatno je podijeljen svima prisutnima.

Pobjednici prvog natjecanja su Tony i Marko Prakljačić, odnosno ekipa „Mali Sajo“ iz istoimenog soboslikarskog obrta. Drugo mjesto zauzeli su vatrogasci iz DVD-a Mrzović, a treće ekipa žena iz udruge „Sunce“ Mrzović.  Na natjecanju su sudjelovale sljedeće ekipe: MALI SAJO, DVD MRZOVIĆ, UDRUGA SUNCE MRZOVIĆ, JARIĆI, ČELIĆNE JETRE, CENTAR AGOGA ZAGREB, LD SRNDAČ KEŠINCI, KUD LIPA SEMELJCI I SEMELJAČKE SNAŠE, DVD STRIZIVOJNA MUŠKI, DVD STRIZIVOJNA ŽENE, DVD TENJA, DVD SEMELJCI, DVD ČEPIN, DVD STARI MIKANOVCI, DVD SATNICA ĐAKOVAČKA  I DVD KEŠINCI (ali van konkurencije).

Da je ova manifestacija prava stvar pokazuje jako dobar odaziv posjetitelja iz sa svih strana, te veliko zadovoljstvo svih natjecateljskih ekipa, koje su potvrdile svoj dolazak nagodinu. Događaj su uveličali svojim dolaskom načelnik općine Semeljci Grga Lončarević članovi udruge „Duga“ Semeljci i grupa motorista iz moto kluba „Hrvatski vuk“ iz Piškorevaca. Događaj su medijski popratili Etno portal, radio Đakovo, Glas Slavonije i Osječka televizija. 

Nakon dodjela nagrada nastavljeno je druženje uz živu glazbu i piće u velikom šatoru ispred vatrogasnog doma, a da se organizatori DVD Kešinci ne šale, govori i to da će manifestacija biti organizirana i sljedeće godine i da se već zna i datum, a to 13. 10. 2018. godine, a ista će biti proširena raznim drugim događanjima i još većim brojem sudionika.

Na kraju moramo se zahvaliti i sponzorima Općini Semeljci, tiskarskoj radnji Saga dizajn, benzinskoj postaji Jozinović i trgovačkoj radnji Pavka, medijskim pokroviteljima Etno portalu, radio Đakovu, Osječkoj televiziji, Maji Muškić i Glasu Slavonije, svim ekipa i posjetiteljima, a posebni vatrogaskinjama i vatrogascima DVD-a Kešinci koji su sudjelovali u organizaciji ove manifestacije. 

Više fotografija možete pogledati na facebook stranicama DVD Kešinci i Etno portala kao i web stranici Etno portala.

Vidimo se nagodinu!

                                                                         Tajnik DVD Kešinci

                                                                                 Boris Sarka

 

grb bijeli

 

OPĆINA SEMELJCI

Adresa: Kolodvorska 2 - Telefon: 031 856 310 Fax: 031 856 197

OIB: 41900631748 - IBAN: HR9425000091838600000

E-mail: opcina.semeljci@os.t-com.hr